Weekend in New York City

IMG_2511

Laatste dagen van onze vakantie in de verenigde staten. Vanochtend lekker ontbeten op Times Square voor het daar over de kopen lopen was. Ook al heeft de Blue Fin haar ontbijtkaart duidelijk ingekort, toch nog steeds een OK adres om een ontbijtje te nemen. Nadien is Orbin aan een tour van NY begonnen terwijl ik Vicky volgde naar de door haar uitgekozen winkels die we moesten en zouden bezoeken in New York.

We hebben het wel mogen hebben vandaag. Eerst vergissen wij ons (zoals het goede toeristen betaamt) tussen de expressmetro en de boemelmetro. Ze rijden allebei op dezelfde lijn, maar de express stopt alleen in bepaalde stations. Dus reden wij uiteraard onze stop voorbij zonder te kunnen uitstappen. Eens we dan onze juiste metro gevonden hadden en we het station hadden verlaten, bleek er een technisch probleem met deze trein te zijn. Dat had twee gevolgen: enerzijds stond de trein geregeld tientallen minuten stil. Anderzijds wilde dat dus zeggen dat we – nog maar eens – ons station voorbijreden zonder uit te kunnen stappen. We zijn uiteindelijk in Soho geraakt en ons Vicky heeft daar gezorgd dat de tewerkstelling van haar favoriete jeansmerk nog voor een paar jaar verzekerd is ;-)

In het terugkeren hadden we weer prijs: we waren net het station binnen toen over de intercom het bericht kwam dat de treinen naar uptown voor de gele lijn (die we dus wilden nemen) afgeschaft waren. Wij dus te voet naar de rode lijn en uiteindelijk terug aan ons hotel geraakt.

Nu dus hoog tijd om nog even uit te blazen. Dus eerst even foto’s opladen naar Flickr en een beetje huiswerk voor school afwerken in Bryant park.

IMG_2488

IMG_2509\

PS: Het is nog steeds niet helemaal zeker of ik morgen ga starten in de halve marathon van NY. Het zal een last minute beslissing worden.

One thought on “Weekend in New York City

Leave a Reply