Nigella Express

Paar weken geleden mezelf een plezier gedaan, en Nigella Lawson “Express” besteld. Een tiental dagen geleden stak het dan boek in de bus en afgelopen weekend dus een eerste recept geprobeerd.

Op het eerste zicht leek het me een snel bijeen gestoken lijst van oudere recepten. Maar het boek blinkt eigenlijk uit door de details, de finesses. De details bijvoorbeeld voor het afwerken van de curry in a hurry maken van een eerder saai gerecht een prettig, anders-dan-anders schoteltje waar we echt van gesmuld hebben.

Veel kookboeken die pretenderen gerechten voor te stellen die je “snel” kan maken, blinken uit in saaiheid of bulken van de clichés. Nigella Lawson slaagt er zeer goed in om een aantal recepten voor te stellen die perfect zijn om, in een korte tijd, lekker eten op tafel te zetten.

Een aanrader, al is het aan de duurdere kant. 32 Euro voor de Nederlandstalige versie.,verkrijgbaar bij Proxis. Wie het Engels voldoende beheerst, zou kunnen overwegen het boek aan te kopen bij Amazon.co.uk voor iets minder dan 13 Britse pond.

4 thoughts on “Nigella Express

 1. Koen Blanquart

  Wel, de goede mensen van Proxis hebben een vreemd systeem voor hun boeken aan te prijzen via associates. De associate (ikke…) maakt een pagina voor een thema en voegt het boek/de boeken toe die daarbij horen. Door daarheen te linken, kan je dan mijn selectie (in dit geval aan kookboeken) zien. Nu blijkt dat de Proxissers elke entry daarin manueel lezen en goedkeuren, en dat de inhoud niet zichtbaar is.
  Hoop en geduld zullen in deze (hopelijk?) voor redding/content zorgen

  Reply
 2. Willie Wortel

  “het engels (met kleine letter?) voldoende BEHEERT” ?
  Zal ik het dan maar op mij nemen om die ganse taal te beheren? Als iemand dat dan voor het Nederlands doet komen we misschien ooit tot een deftige beheersing ook ;-)))

  Dat kon ik dus ECHT niet laten, hee, sorry ;-)

  Bij deze dus het bewijs dat ik ook wel eens een blogske links of rechts lees…

  Reply

Leave a Reply