De zaken in hun plooi

We zijn aangekomen in Washington DC, met de red-eye (nachtvlucht). Drie uur tijdsverschil, dus een eerste kleine jetlag. Het verslag van de afgelopen dagen in San Francisco volgt :-).

Eerst nu kijken dat we een beetje slaap inhalen en nadien of er terug mails voor mij beschikbaar zijn. Belgacom zou inmiddels het een en het ander nagekeken en gefixt hebben. Cross fingers dus.

Dan zijn tegen morgenvroeg (onze tijd hier) de perikelen hopelijk achter de rug.

Voorts zal ik maar hopen dat we hier vandaag of morgen de geest van Abraham Lincoln zullen tegenkomen, zeker? Die man is er in de jaren rond 1860 al in geslaagd om een land, dat vele malen meer verdeeld was dan het onze nu, bijeen te houden. (De VS hadden toen hun burgeroorlog). We zullen hem eens vragen of hij tips heeft voor onze afgevaardigden over het bijeenhouden van landsdelen die het niet met elkaar eens zijn. En, als we dan toch met zijn advies terugkomen, stel ik voor dat we ook ineens zijn belastingssysteem van 1861 bij ons invoeren: al wie meer verdient dan 800$ per jaar, betaalt 3% belastingen. En ook al in die tijd klagen dat het te veel was, en slecht besteed…

Leave a Reply